Kunstroute Elst - ART Overbetuwe

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kunstroute Elst

 
Kunstroute Elst 2019
Op 21 en 22 september 2019 is er een nieuwe editie van de Kunstroute Elst. In de opzet zijn de evaluatiepunten meegenomen van de Kunstroute in 2017.

Evaluatie Kunstroute 2017
Na de Kunstroute Elst op 23 en 24 september 2017 hebben we een enquête rondgestuurd. Daaruit kwamen de volgende punten:
 
 • deelnemers willen elkaars werk graag zien en elkaars locatie bezoeken;
 • het aantal locaties was te groot;
 • voorkeur voor een opening;
 • veel complimenten voor de brochure, posters en flyers;
 • meer publiciteit.
   
Kunstroute 2019 Nieuwe stijl
Op basis van de evaluatie komt er een Kunstroute Nieuwe Stijl.  De Kunstroute vindt plaats op 21 en 22 september 2019:
 
 • Opening
  Op 20 september vindt om 17.00 uur de opening plaats door de wethouder van Cultuur, de heer Dimitri Horsthuis-Tangelder in De Kik. Aansluitend borrel en gelegenheid tot het bekijken van elkaars werk op deze locatie.
 • Locaties
  Het werk van deelnemers wordt geëxposeerd op maximaal 10 openbare locaties. Per locatie exposeren 3-4 deelnemers. Deelnemers krijgen een locatie toegewezen door de organisatie. Doordat er meerdere deelnemers per locatie zijn, kun je er makkelijk even tussenuit om op andere locaties het werk van collega’s te gaan bekijken. Eén van de locaties is De Kik, het startpunt van de Kunstroute. Op deze locatie is één werk te zien van alle deelnemers.
 • Publiciteit
  Er komt een boekje, een poster en een losse plattegrond met een overzicht van deelnemers en locaties. Daarnaast zal de organisatie concrete tips geven aan deelnemers om sociale media in te zetten en komt er een persbericht voor de lokale kranten.
 • Thema
  Ook in 2019 zal er een thema aan de Kunstroute gekoppeld worden. Dit wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.
 • Inschrijven
  Inschrijfformulier, de kosten om deel te nemen bedragen € 17,50 per deelnemer.Foto-impressie Kunstroute Elst 2017


Op 23 en 24 september 2017 stonden voor de derde keer de deuren van de ateliers in Elst wagenwijd open. En niet alleen de ateliers… Nieuw dit jaar waren de 6 extra locaties in het dorp, waaronder het Gemeentehuis, Theater De Kik en Streekwinkel De Lingegaerdt. Eveneens nieuw was de expositie van 16 amateurs in de recreatieruimte van Wervershove.

In totaal was op 19 locaties werk te bekijken van kunstenaars uit de Overbetuwe. Er was een grote variatie aan technieken te zien en de kunstenaars vertelden graag meer over hun werk.

Het thema van de Kunstroute was Verbinding. Speciaal voor deze Kunstroute is een brochure van 28 pagina's samengesteld met foto's van de kunstwerken en informatie over de 19 locaties, met een plattegrond van de aantrekkelijke (fiets)route.


_________________________________________________________________________________________________
copyright ART Overbetuwe 2019
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu