Galerie - ART Overbetuwe

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Galerie

GALERIE ART OVERBETUWE

Van oktober 2012 tot maart 2015 heeft de stichting o.a. gebruik gemaakt van de leegstand in Elst door onderdak te bieden aan een collectief van kunstenaars uit Overbetuwe. Galerie ART Overbetuwe huisde eerst in het oude Postkantoor en later aan de Dillenburg tegenover het gemeentehuis in het centrum van Elst.

De Galerie is opgericht enerzijds om het publiek kennis te laten maken met kunst in verschillende vormen, maar ook om leegstaande etalages in het dorp een vriendelijker uitstraling te geven. Hetgeen de sociale veiligheid ten goede komt. Anderzijds om de kunstenaars zich verder te laten ontwikkelen op creatief gebied.

Het gevolg van de samenwerking was een galerie met gevarieerde (gast-)exposities van kunst in al haar vormen, zoals schilderijen, graffiti, fotografie en beelden. In de Ateliers werden workshops en cursussen aangeboden.

Galerie ART Overbetuwe verdwijnt even uit het straatbeeld. Het pand aan de Dillenburg in Elst waarin de galerie is gehuisvest, wordt vanaf maart commercieel verhuurd, waardoor de kunstenaars een pas op de plaats maken. Het geeft hen de gelegenheid na te denken over de toekomst en hoe en waar ze zich kunnen presenteren.

copyright ART Overbetuwe 2019
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu