Agenda - ART Overbetuwe

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Agenda_________________________________________________________________________________________________
KUNSTROUTE VALBURG
15 EN 16 JUNI 2019

Op zaterdag 15 juni en zondag 16 juni 2019 wordt voor de 10e maal de Kunstroute Valburg gehouden. Dit jaar stellen 10 kunstenaars hun tuin en/of atelier open en tonen schilderijen, grafiek, tekeningen, foto’s, keramiek en textiele werken.

Jubileumexpositie
Nieuw deze keer is de extra jubileumexpositie in restaurant ’Het Wapen van Valburg’ aan de Tielsestraat. Van de huidige deelnemers en van deelnemers in voorgaande edities van de Kunstroute Valburg wordt werk getoond.
10 kunstenaars, 6 locaties
Geëxposeerd worden tekeningen, schilderijen in zachte en uitbundige kleuren op doek, paneel en papier, abstract, figuratief en theatraal met mensfiguren of landschappelijke composities. Bijzonder zijn de foto’s van sprookjesachtige werelden en vervreemdende beelden. Het ruimtelijk werk varieert van organische en abstracte vormen tot vrouwenfiguren in divers materiaal zoals keramiek, metaal, hout, steen, ook zijn er creaties van textiel en andere materialen te zien. Deelnemers zijn Marianne Klein Breteler, Henny van Daalen, Will Peelen, Elfrie Peters, Sabina Brons, Nienke Wiering, Liesbeth Brinkhuis, Sander de Fouw, Marlies van Dijk en Nienke Faber.
Schoolproject
Alle leerlingen van de St Jacobusschool uit Valburg doen dit jaar weer mee aan de Kunstroute. Tijdens het schoolproject werken de leerlingen met divers en spannend materiaal. Een nieuwe uitdaging is een aantal grote kunstwerken die door groep 7 en 8 geplaatst worden in de route. De leerlingen worden begeleid en ondersteund door Valburgse beeldend kunstenaars waarvan ook enkele meedoen aan de Kunstroute.
Muziek
Op deze Kunstroute bent u van harte welkom tussen 11.00 uur en 17.00 uur. De route is prima te lopen en uitstekend te fietsen, de ateliers zijn te herkennen aan de roze ballonnen. Kijk voor de bijzondere activiteiten en muziek op www.kunstroute-valburg.nl en


_________________________________________________________________________________________________
Keuze kunstwerk Heteren 25 juni bekend
Tot en met maandag 3 juni konden inwoners van Overbetuwe stemmen op één van de drie ontwerpen voor een kunstwerk in Heteren. In totaal brachten 438 mensen hun stem uit. Welk kunstwerk er is gekozen, maken we op 25 juni in de middag bekend.
 
Publieksjury en vakjury
De keuze voor het kunstwerk wordt uiteindelijk op 25 juni gemaakt door het college van B&W van de gemeente. Zij bepalen aan de hand van de stemmen van inwoners (publieksjury) én het advies van de KunstAdviesCommissie (vakjury) welk kunstwerk er komt in Heteren. Op dinsdagmiddag 25 juni maken we dus bekend welk ontwerp heeft gewonnen.
 


_________________________________________________________________________________________________
ZOMERWORKSHOP SCHILDEREN IN DE BETUWE
ATELIER ILSE AARSMAN

Zaterdag 6 juli 2019 - 10.00 tot 16.00 uur

Deze dag vinden we onze inspiratie in en om de boerderij en boomgaard. Zwartbont vee, fruitbomen, een stilleven op het erf of in het atelier. Je kunt ook werken naar een foto of eigen fantasie. Aan de hand van het experimenteren met verf en technieken en het ontdekken van je eigen stijl, ontstaat een uniek en verrassend kunstwerk.

De workshop is geschikt voor iedereen, met of zonder ervaring.

Ilse Aarsman geeft tijdens de workshop volop aanwijzingen en tips voor een geslaagd resultaat. Rond het middaguur is er een uitgebreide Italiaanse lunch. Aan het eind van de dag sluiten we af met een hapje en drankje.

Locatie:    Wolfhoeksestraat 3a in Elst Gld.
Kosten:    € 75,00 p.p.
Inclusief:  alle materialen, thee, koffie, Italiaanse lunch, afsluitende borrel.

Aanmelden kan per mail.


_________________________________________________________________________________________________
NIEUWSBRIEF ART OVERBETUWE
APRIL 2019

Een nieuwe lente, een nieuw geluid van Art Overbetuwe.
Alom bedrijvigheid, het bestuur van Art Overbetuwe informeert jullie graag over wat er het komende jaar op stapel staat, maar vooral waar jullie als kunstenaar je eigen werk of creativiteit kunnen tonen.

Zaterdag 15 juni a.s. - Kunst en de Muziek samen bij het Straatmuzikantenfestival?
Oproep aan jullie als kunstenaars om mee te doen aan het muziekfestival NK Straatmuzikanten door met een kraam je werk te exposeren, in de open ruimte zelf aan de slag te gaan zoals in Parijs op Place du Tertre. Ook kun je een kraam gebruiken en met kinderen aan de slag gaan… Er is behoefte aan activiteiten voor jeugd. De kraam is gratis en je kunt je aanmelden  bij tonny@muziekinElst.nl. Ook kun je hem bellen voor vragen op 06-53868766. Doe mee!!!
Het festival vindt plaats op 15 juni 2019 in de Dorpsstraat in Elst van 12.00 tot 17.00 uur.

Kunstroute Elst 2019
Op zaterdag 21 en zondag 22 september is er weer een Kunstroute voor kunstenaars uit Overbetuwe.
Er zijn inmiddels 36 aanmeldingen. Het nieuwe element is de keuze voor 10 locaties, waar meerdere kunstenaars samen hun werk met en bij elkaar exposeren; deze keus kwam heel duidelijk voort uit reacties op de enquête. Deze maand april vindt de indeling van de locaties plaats en worden deelnemers gevraagd om een foto in te zenden voor de brochure.  Op vrijdag 20 september om 17.00 uur vindt er een officiële opening plaats in en mogelijk om theater de KiK in Elst, waar werk van alle deelnemers te zien zal zijn.

Kunstcafé
Rob Smolders verzorgde vrijdag 29 maart in aanwezigheid van wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder een inspirerende avond over communicatie over kunst. Wat wil je met je werk zeggen of uitdrukken en wat zeggen de beelden
over jou als schepper en maker? Een goede opkomst en gezellige nazit maakt duidelijk, dat boeiende en interessante verhalen het Kunstcafé bestaansrecht geven. Op vrijdagavond 26 april houdt Gé Berns zijn verhaal.
Inmiddels wordt intensief gewerkt aan een verbreding naar een Kunst en Cultuurcafé: een programma voor een breder publiek met enkele keren een aansprekende gast. Oproep aan jullie om een aansprekende naam in te brengen. Wil je meedoen: kunstcafeoverbetuwe@gmail.com.

Meld je aan voor het muziekfestival,
Lentegroet van bestuur Art Overbetuwe


_________________________________________________________________________________________________
NIEUWSBRIEF 32

Extra lessen
Voor cursisten die graag nog doorgaan met hun lessen, is er bij een aantal cursussen hiertoe de gelegenheid. Maar ook voor mensen die willen onderzoeken of één van deze kunstrichtingen iets voor hen is, is dit een prima kans. Het gaat om keramiek (Yvonne Halfens), schilderen (Elieke Starink), schilderen (Joost van Moll) en beeldhouwen (Els Mathijssen). Data en prijzen vind je op de website onder het tabblad “Workshops en extra lessen”. Sommige extra lessen zijn al begonnen bij het uitkomen van deze nieuwsbrief. Mocht je toch nog willen instromen, neem dan contact op met de betreffende docent.

Cursistenexpositie 14 april
Het cursusjaar zit er weer grotendeels op. Zoals gebruikelijk tonen onze cursisten dan hun werkstukken. We vinden het fijn dat Dimitri Horsthuis-Tangelder, wethouder van (o.a.) kunst en cultuur, de opening wil verrichten om 14.00 uur. De cursistenexpositie is tevens het moment dat we het cursusboekje voor het komende cursusjaar presenteren.

Cursusjaar 2019-2020
De praktische informatie van de cursussen die we in 2019-2020 aanbieden (denk aan startdatum en cursusprijs) staat al op onze website. De overige informatie staat voor 14 april on-line. Wil je (weer) mee doen? Wacht niet te lang met inschrijven, want we hebben al veel inschrijvingen binnen. Je vindt het inschrijfformulier op elke cursuspagina onder een blauwe knop met de tekst 'inschrijven'.

Workshops
Tijdens de vakantie worden er regelmatig workshops gegeven. Docenten organiseren deze zelf. Maar het is ook mogelijk om zelf een workshop aan te vragen, met bijvoorbeeld een groepje familie, vrienden, buren of je team. Houd onze website hiervoor in de gaten, of neem contact op via het contactformulier.

Agenda
26 april en 31 mei
Borrel bij Kunstcafé Overbetuwe.
Locatie: De KiK in Elst, om 20.00 uur.

Dit is al weer de laatste Nieuwsbrief van dit cursusjaar. Docenten en bestuur wensen jullie een mooie zomer en fijne vakantie toe!


_________________________________________________________________________________________________
VEILING KUNSTCOLLECTIE OVERBETUWE
Vanaf 1 juni 2018

Vanaf vrijdag 1 juni 2018 start de veiling van een deel van de kunstcollectie van gemeente Overbetuwe. De gemeente wil graag zeker weten, dat alle regionale kunstenaars (of hun familie) weten dat zij hun kunstwerk terug kunnen krijgen als ze niet willen dat deze geveild wordt. Een volledig overzicht van de collectie vindt u op www.aaartnl.nl/kunstenaars/gemeente-overbetuwe.

Staat uw stuk er bij en wilt u dit graag terug? Neem dan contact op met Ilse Aarsman via i.aarsman@overbetuwe.nl of Denise Huntjens via d.huntjens@overbetuwe.nl.


_________________________________________________________________________________________________
KUNSTROUTE ELST 2017 - EEN TERUGBLIK

Foto-impressie Kunstroute Elst 2017


Op 23 en 24 september 2017 stonden voor de derde keer de deuren van de ateliers in Elst wagenwijd open. En niet alleen de ateliers… Nieuw dit jaar waren de 6 extra locaties in het dorp, waaronder het Gemeentehuis, Theater De Kik en Streekwinkel De Lingegaerdt. Eveneens nieuw was de expositie van 16 amateurs in de recreatieruimte van Wervershove.

In totaal was op 19 locaties werk te bekijken van kunstenaars uit de Overbetuwe. Er was een grote variatie aan technieken te zien en de kunstenaars vertelden graag meer over hun werk.

Het thema van de Kunstroute was Verbinding. Speciaal voor deze Kunstroute is een brochure van 28 pagina's samengesteld met foto's van de kunstwerken en informatie over de 19 locaties, met een plattegrond van de aantrekkelijke (fiets)route.


_________________________________________________________________________________________________
NIEUWSBRIEF STICHTING ART OVERBETUWE

Stichting ART Overbetuwe mailt regelmatig een Nieuwsbrief naar alle bij ons bekende kunstenaars en kunstliefhebbers in Overbetuwe.

Wil je de Nieuwsbrief ook ontvangen? Mail dan je gegevens en wij houden je op de hoogte._________________________________________________________________________________________________
copyright ART Overbetuwe 2019
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu