Agenda - ART Overbetuwe

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Agenda_________________________________________________________________________________________________
KUNSTCAFÉ OVERBETUWE
KUNSTENAAR AAN HET WOORD - GÉ BERNS

Vrijdag 26 april 2019 - 20.00 uur

Op vrijdag 26 april houden we weer ons maandelijkse Kunstcafé in Theater De KiK. Tijdens dit Kunstcafé komt Gé Berns vertellen over zijn passie, inspiratie en zijn weg van ‘Techniek naar Artistiek’. Op dit moment exposeert Gé in Zuid-Spanje en zal tijdens het Kunstcafé ook voorbeelden van zijn werk laten zien.

Het Kunstcafé is vanaf 19.30 uur open en iedereen is welkom om binnen te lopen en te luisteren naar het verhaal van Gé Berns.

Gé ging na zijn studie werktuigbouwkunde naar de Kunstacademie in Arnhem, waar hij zijn kunstonderwijsbevoegdheid behaalde. Tijdens zijn studieperiode heeft hij veel gereisd door Midden- en Zuid-Amerika, Zuidoost Azië en het Midden-Oosten. Waarbij hij op zoek ging naar oude culturen, architectuur en mythologie. De mummies in Egypte en de schedelvervormingen die hij zag bij de Maya's in Mexico inspireerden hem tot het maken van kunst. Beide soorten vervormingen werden door mensen uitgevoerd. In onze moderne tijd pakt Christo gebouwen in, ook vervormingen, op zijn manier. Vervormingen inspireren hem nog steeds, vooral gezichtsvervormingen, maar zijn vrije werk is veel breder. Thema's zoals, Kariatiden en Mythologische goden hebben op dit moment zijn aandacht. Gé heeft ook veel geëxposeerd in binnen- en buitenland en op dit moment exposeert hij permanent in Zuid-Spanje.

‘Deze totaal andere richting moest, ik kon niet anders, kunst moet(d)’
Datum:     vrijdag 26 april 2019
Aanvang:  20 uur; inloop vanaf 19.30 uur
Locatie:    bovenzaal Theater De KiK (achter de Hema)
Kosten:    vrijwillige bijdrage (richtbedrag € 10,00)


Kunstcafé Overbetuwe staat voor inspiratie en ontmoeting. Het is laagdrempelig en bedoeld voor alle kunstenaars en kunstliefhebbers in de gemeente Overbetuwe. Op de hoogte blijven van de activiteiten? Mail naar kunstcafeoverbetuwe@gmail.com met als onderwerp: nieuwsberichten ontvangen.
_________________________________________________________________________________________________
NIEUWSBRIEF ART OVERBETUWE
APRIL 2019

Een nieuwe lente, een nieuw geluid van Art Overbetuwe.
Alom bedrijvigheid, het bestuur van Art Overbetuwe informeert jullie graag over wat er het komende jaar op stapel staat, maar vooral waar jullie als kunstenaar je eigen werk of creativiteit kunnen tonen.

Zaterdag 15 juni a.s. - Kunst en de Muziek samen bij het Straatmuzikantenfestival?
Oproep aan jullie als kunstenaars om mee te doen aan het muziekfestival NK Straatmuzikanten door met een kraam je werk te exposeren, in de open ruimte zelf aan de slag te gaan zoals in Parijs op Place du Tertre. Ook kun je een kraam gebruiken en met kinderen aan de slag gaan… Er is behoefte aan activiteiten voor jeugd. De kraam is gratis en je kunt je aanmelden  bij tonny@muziekinElst.nl. Ook kun je hem bellen voor vragen op 06-53868766. Doe mee!!!
Het festival vindt plaats op 15 juni 2019 in de Dorpsstraat in Elst van 12.00 tot 17.00 uur.

Kunstroute Elst 2019
Op zaterdag 21 en zondag 22 september is er weer een Kunstroute voor kunstenaars uit Overbetuwe.
Er zijn inmiddels 36 aanmeldingen. Het nieuwe element is de keuze voor 10 locaties, waar meerdere kunstenaars samen hun werk met en bij elkaar exposeren; deze keus kwam heel duidelijk voort uit reacties op de enquête. Deze maand april vindt de indeling van de locaties plaats en worden deelnemers gevraagd om een foto in te zenden voor de brochure.  Op vrijdag 20 september om 17.00 uur vindt er een officiële opening plaats in en mogelijk om theater de KiK in Elst, waar werk van alle deelnemers te zien zal zijn.

Kunstcafé
Rob Smolders verzorgde vrijdag 29 maart in aanwezigheid van wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder een inspirerende avond over communicatie over kunst. Wat wil je met je werk zeggen of uitdrukken en wat zeggen de beelden
over jou als schepper en maker? Een goede opkomst en gezellige nazit maakt duidelijk, dat boeiende en interessante verhalen het Kunstcafé bestaansrecht geven. Op vrijdagavond 26 april houdt Gé Berns zijn verhaal.
Inmiddels wordt intensief gewerkt aan een verbreding naar een Kunst en Cultuurcafé: een programma voor een breder publiek met enkele keren een aansprekende gast. Oproep aan jullie om een aansprekende naam in te brengen. Wil je meedoen: kunstcafeoverbetuwe@gmail.com.

Meld je aan voor het muziekfestival,
Lentegroet van bestuur Art Overbetuwe


_________________________________________________________________________________________________


_________________________________________________________________________________________________
NIEUWSBRIEF 32

Extra lessen
Voor cursisten die graag nog doorgaan met hun lessen, is er bij een aantal cursussen hiertoe de gelegenheid. Maar ook voor mensen die willen onderzoeken of één van deze kunstrichtingen iets voor hen is, is dit een prima kans. Het gaat om keramiek (Yvonne Halfens), schilderen (Elieke Starink), schilderen (Joost van Moll) en beeldhouwen (Els Mathijssen). Data en prijzen vind je op de website onder het tabblad “Workshops en extra lessen”. Sommige extra lessen zijn al begonnen bij het uitkomen van deze nieuwsbrief. Mocht je toch nog willen instromen, neem dan contact op met de betreffende docent.

Cursistenexpositie 14 april
Het cursusjaar zit er weer grotendeels op. Zoals gebruikelijk tonen onze cursisten dan hun werkstukken. We vinden het fijn dat Dimitri Horsthuis-Tangelder, wethouder van (o.a.) kunst en cultuur, de opening wil verrichten om 14.00 uur. De cursistenexpositie is tevens het moment dat we het cursusboekje voor het komende cursusjaar presenteren.

Cursusjaar 2019-2020
De praktische informatie van de cursussen die we in 2019-2020 aanbieden (denk aan startdatum en cursusprijs) staat al op onze website. De overige informatie staat voor 14 april on-line. Wil je (weer) mee doen? Wacht niet te lang met inschrijven, want we hebben al veel inschrijvingen binnen. Je vindt het inschrijfformulier op elke cursuspagina onder een blauwe knop met de tekst 'inschrijven'.

Workshops
Tijdens de vakantie worden er regelmatig workshops gegeven. Docenten organiseren deze zelf. Maar het is ook mogelijk om zelf een workshop aan te vragen, met bijvoorbeeld een groepje familie, vrienden, buren of je team. Houd onze website hiervoor in de gaten, of neem contact op via het contactformulier.

Agenda
26 april en 31 mei
Borrel bij Kunstcafé Overbetuwe.
Locatie: De KiK in Elst, om 20.00 uur.

Dit is al weer de laatste Nieuwsbrief van dit cursusjaar. Docenten en bestuur wensen jullie een mooie zomer en fijne vakantie toe!


_________________________________________________________________________________________________
WORKSHOP KERAMISCH VORMGEVEN
EEN KENNISMAKING OF VERRIJKING!

Zaterdag 11 mei 2019 - 10.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 1 juni 2019   - 12.30 tot 16.00 uur

Een gast-workshop door professioneel keramist Arjen Bakermans.

Na het succes van de vorige keer, kon een vervolg niet uitblijven.
Zin in werken met klei en keramische kleurstoffen, zoals glazuren en oxides? Dan is dit een mooie kans om daarmee kennis te maken of je kennis en vaardigheden juist uit te breiden. Deze workshop van anderhalve dag (zaterdag 11 mei en 1 juni 2019) is geschikt voor beginners en gevorderden.

Onder leiding van keramist Arjen Bakermans maak je de eerste dag (van 10.00 tot 16.00 uur) een beeld dat je hol opbouwt met een van de technieken die Arjen zal demonstreren. Toegespitst op je eigen beginsituatie of doelstelling zal hij zijn begeleiding en kennisoverdracht aanpassen.

Tijdens de tweede les op 1 juni (12.30 tot 16.00 uur) wordt er uitleg gegeven over de keramische kleurstoffen zoals glazuren, metaaloxides en pigmenten die er worden aangeboden. Je gaat je werk dan zelf inkleuren en glazuren. En dan nog even wachten, omdat het werk voor een tweede keer in de oven gaat. Na 15 juni kun je je werk ophalen. Een spannende ervaring die ongetwijfeld naar meer gaat smaken!

Prijs inclusief materiaal, koffie, thee en uitgebreide Italiaanse lunch op de eerste dag € 125,-
Kijk voor een eerste kennismaking met de docent op www.arjenbakermans.nl

Aanmelden kan per mail.

Wolfhoeksestraat 3a, Elst (Reeth)


_________________________________________________________________________________________________
VEILING KUNSTCOLLECTIE OVERBETUWE
Vanaf 1 juni 2018

Vanaf vrijdag 1 juni 2018 start de veiling van een deel van de kunstcollectie van gemeente Overbetuwe. De gemeente wil graag zeker weten, dat alle regionale kunstenaars (of hun familie) weten dat zij hun kunstwerk terug kunnen krijgen als ze niet willen dat deze geveild wordt. Een volledig overzicht van de collectie vindt u op www.aaartnl.nl/kunstenaars/gemeente-overbetuwe.

Staat uw stuk er bij en wilt u dit graag terug? Neem dan contact op met Ilse Aarsman via i.aarsman@overbetuwe.nl of Denise Huntjens via d.huntjens@overbetuwe.nl.


_________________________________________________________________________________________________
KUNSTROUTE ELST 2017 - EEN TERUGBLIK

Foto-impressie Kunstroute Elst 2017


Op 23 en 24 september 2017 stonden voor de derde keer de deuren van de ateliers in Elst wagenwijd open. En niet alleen de ateliers… Nieuw dit jaar waren de 6 extra locaties in het dorp, waaronder het Gemeentehuis, Theater De Kik en Streekwinkel De Lingegaerdt. Eveneens nieuw was de expositie van 16 amateurs in de recreatieruimte van Wervershove.

In totaal was op 19 locaties werk te bekijken van kunstenaars uit de Overbetuwe. Er was een grote variatie aan technieken te zien en de kunstenaars vertelden graag meer over hun werk.

Het thema van de Kunstroute was Verbinding. Speciaal voor deze Kunstroute is een brochure van 28 pagina's samengesteld met foto's van de kunstwerken en informatie over de 19 locaties, met een plattegrond van de aantrekkelijke (fiets)route.


_________________________________________________________________________________________________
NIEUWSBRIEF STICHTING ART OVERBETUWE

Stichting ART Overbetuwe mailt regelmatig een Nieuwsbrief naar alle bij ons bekende kunstenaars en kunstliefhebbers in Overbetuwe.

Wil je de Nieuwsbrief ook ontvangen? Mail dan je gegevens en wij houden je op de hoogte._________________________________________________________________________________________________
copyright ART Overbetuwe 2019
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu