Actueel - ART Overbetuwe

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Actueel_________________________________________________________________________________________________
BUITEN SCHILDEREN IN HEMMEN
Zaterdag 26 mei 2018
 
Deze dag wordt georganiseerd door de Vereniging Chagall en is voor iedereen, die het leuk vindt in de open lucht te schilderen of tekenen. Er zijn geen kosten aan verbonden; je moet zelf je materiaal meenemen.

De start is om 10 uur op het grasveld voor het kerkje. We besluiten de dag om ca. 16 uur met een drankje op het naastgelegen terras voor dat wie wil. Bij slecht weer wordt de datum verschoven naar 16 juni 2018.

Info bij Paul Peters (T 0642444772)
en Hetty Jongepier (T 024-3231509)
aanmelding via e-mail vereniging.chagall@gmail.com


_________________________________________________________________________________________________
NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2018
Stichting Creatief Collectief Elst
 

We wensen je veel leesplezier,
Docenten en vrijwilligers
 
 
Stichting Creatief Collectief Elst
Pr. Irenestraat 49, 6661 EA Elst
Telefoon 06-19324660
 


_________________________________________________________________________________________________
KUNSTBEURS ART EINDHOVEN
Zaterdag 14 en zondag 15 april 2018 - 11.00 - 17.30 uur
 
Net als vorig jaar neemt Art Overbetuwe-kunstenaar Yvonne van der Laan samen met onder andere Overbetuwse kunstenaar Patina Vaz Dias deel aan de grote kunstbeurs "Art Eindhoven". Dankzij haar deelname kun je korting krijgen op de toegangskaartjes, door gebruik te maken van deze link: www.arteindhoven.nl/deelnemerrelaties

Art Eindhoven is in meerdere opzichten een unieke beurs. Een beurs met een rijk scala aan kunstwerken, een breed spectrum van kunst in grote verscheidenheid: schilderijen, beelden, foto's en veel meer. En dat alles in prachtige uitvoeringen en veel toegepaste technieken.
Bij uw bezoek heeft u ook gelegenheid kennis te maken met de kunstenaars zelf. Zij vertellen u graag over hun passies, denkbeelden, werkwijzen en meer. U zult genieten van hun werken en van hun gedrevenheid en ideeën.

 
Art Eindhoven
Klokgebouw in Eindhoven
vlak bij NS-Station Eindhoven Strijp-S en parkeergarage Strijp.


_________________________________________________________________________________________________
CURSISTENEXPOSITE
ÉN
1E LUSTRUM CREATIEF COLLECTIEF ELST

Zondag 15 april 2018 - 10.00 - 17.00 uur
 
Jaarlijkse expositie met werk van cursisten van Creatief Collectief Elst (CCE) bij Landerij De Park in Elst. Vanwege het eerste lustrum zijn er die dag extra activiteiten voor bezoekers.

De jaarlijkse expositie is hét visitekaartje van CCE. Die dag zijn de resultaten zichtbaar van de samenwerking tussen cursisten, docenten en vrijwilligers. Te zien zijn beelden van keramiek en steen, schilderijen, mozaïek enTiffany werkstukken.

Toen vijf jaar geleden Creatief Centrum Elst plotseling ophield te bestaan, besloten docenten en twee vrijwilligers vrijwel direct om verder te gaan onder de naam Creatief Collectief Elst. Er was teveel animo onder cursisten en docenten om zoiets moois een halt toe te roepen. Met als resultaat dat op 29 mei 2013 officieel de Stichting CCE werd opgericht.

De cursistenexpositie was de eerste grote klus die enthousiast werd opgepakt door de toen nog kersverse bestuurders. De viering van het eerste lustrum tijdens de cursistenexpositie van 15 april a.s. is daarmee een logische keuze. Bezoekers kunnen die dag in een gedichtenhoekje een gedicht maken bij een kunstwerk. En ze kunnen mee werken aan een kunstwerk á la Matisse. In een doorlopende beamerpresentatie worden kunstwerken getoond van cursisten. Om 11 en 14 uur is er een officieel moment. Penningmeester René Smits staat dan stil bij vijf jaar CCE. Daarna is er een stukje Droom!appeltaart voor iedere aanwezige.

Welkom!_________________________________________________________________________________________________
BEELDHOUW 2 DAAGSE
Vrijdag 27 en zaterdag 28 april 2018 - 10.00 tot 16.00 uur

Wegens succes herhaald! Twee dagen beeldhouwen in de Betuwe.
Deelname aan de 2-daagse workshop beeldhouwen is ideaal om kennis te maken met beeldhouwen. Ook voor gevorderden is het een inspirerende workshop.
Bij mooi weer werken we buiten op het erf van de prachtige monumentale boerderij en wordt de heerlijke Italiaanse lunch geserveerd onder de bloeiende fruitbomen.

Het zijn echte verwen-dagen! Voor koffie, thee en de lunch wordt gezorgd. Ook wordt voorzien in alle materialen en gereedschappen die nodig zijn voor het maken van een beeld. Zelf hoef je dus niets mee te brengen, behalve een gezonde dosis enthousiasme.

Prijs
€ 140,00 p.p. incl. steen, gebruik van gereedschap, koffie, thee en 2 x zeer uitgebreide lunch.
Aanmelden kan per mail.


Meer informatie vind je op www.ilseaarsman.nl.


_________________________________________________________________________________________________
STREEKFESTIVAL PARK BREDELAAR
Zondag 27 mei 2018 12:00 - 17:00 uur

Informatie voor Kunstenaars
Het streekfestival volgt de Streekmarkt op, die in Park Bredelaar sinds 2016 is georganiseerd. In 2016 was de eerste editie van de streekmarkt tijdens de openingsdag van het park en waren er ondanks het mindere weer toch nog 750 bezoekers. In 2017 mochten we door het mooie weer bijna 1000 bezoekers verwelkomen. Dit jaar werken we samen met Slow Food Rijnzoet en pakken we verder uit met meer marktkramen (circa 35-40) met streekproducten en lokale kunst en meer ambachten en demonstraties. We verwachten dit jaar 1200-1500 bezoekers.

Er is plek voor maximaal 10 kunstenaars. Om zo een goede mix te houden van kunst, food en overige producten. Meer informatie vind je in de nieuwsbrief van Park Bredelaar.

Vragen?
Heeft u nog vragen over de streekmarkt of het streekfestival in het algemeen, dan kunt u contact opnemen met Antoin Buiting (06 55 12 13 89). Of stuur een mail naar info@parkbredelaar.nl_________________________________________________________________________________________________
NIEUWS VAN KUNSTCAFÉ OVERBETUWE
Januari 2018

Zowel de oudjaarsborrel van Kunstcafé Zetten als de nieuwjaarsborrel van Kunstcafé Overbetuwe werden goed bezocht. Tijdens de oudjaarsborrel sprak Chris Raats, voorzitter van Het Venster. Hij bedankte Patty Vaz Dias en Jo Verhoef voor hun inzet voor het Zettense Kunstcafé waarvan op deze avond afscheid werd genomen.

Aan het begin van de nieuwjaarsborrel kregen vijf sprekers kort het woord. Op verzoek van de aanwezigen sturen we je een overzicht van wat er allemaal op stapel staat op kunstgebied.

Frank Hemeltjen vertelde over de activiteiten van Kunstcafé Overbetuwe voor de komende maanden.

Donderdag 1 februari en donderdag 8 maart 2018
Kunstcafé Overbetuwe: gemeentelijk kunstwerk in Slijk-Ewijk
Maria Roosen, Rob Sweere en Rob Voermans zijn genomineerd voor het maken van een schetsontwerp voor een gemeentelijk kunstwerk bij het strandpark Slijk-Ewijk. Op 1 februari presenteren zij zichzelf. En op 8 maart tonen ze hun schetsontwerp.

Beide avonden: inloop 19 uur; programma 19:30-22 uur; napraten tot 22:30.
Landgoed Watergoed, Slijk-Ewijk.

Vrijdag 23 februari 2018
Kunst & Cultuurdebat in De KiK
Wethouder Ron van Hoeven begint met een toelichting op de huidige Kunst-& Cultuurnota.
Daarna wordt aan de hand van vragen en stellingen met de vertegenwoordigers van de politieke partijen en met het publiek gedebatteerd. Marga te Lintelo (voorzittter Stichting Art Overbetuwe) zit de avond voor.
Inloop 19:30; start 20.00 uur.

Vrijdag 30 maart 2018
Kunstenaar Rinke Nijburg te gast.
De mondelinge toezegging van Rinke is binnen. Kijk alvast eens op zijn website: www.rinkenijburg.com. Meer informatie volgt.

Vrijdag 27 april 2018
Géén Kunstcafé i.v.m. Koningsdag

Vrijdag 25 mei 2018
Excursie Park Lingezegen met de ontwerpers van het urnenveld.
Nog in gesprek met de ontwerpers, dus onder voorbehoud.

Jan Jansen is één van de vrijwilligers van de Kunstuitleen in de Sleedoorn in Zetten. Er is een website in aanbouw waarop binnenkort alle kunstwerken te zien zijn en ook direct gereserveerd kunnen worden. De Kunstuitleen wil graag meer leners aantrekken. Misschien moet er een uitgifteplek komen in Elst? Of iets anders? Jan deed een oproep om mee te denken. Flyers van de Kunstuitleen staan o.a. bij De KiK in Elst. En natuurlijk bij de Sleedoorn. Meer informatie over de Kunstuitleen en contact met Jan Janssen via: http://sleedoorn.nl/kunstuitleen/

Maddy Coopmans is één van de organisatoren van de grote Kunst- en Cultuurmanifestatie 'Wereldwijd de Heerlijkheid' die van 14 t/m 30 september 2018 zal plaatsvinden in Hemmen en Zetten. Het belooft een grote happening te worden met beeldende kunst, muziek, dans, theater, eten en drinken en een parade en dat alles in samenwerking met diverse lokale partijen. Te veel activiteiten om hier allemaal op te noemen. Flyers zijn o.a. te vinden bij De KiK en in de Sleedoorn. Maddy deed namens alle organisatoren een oproep voor hulp tijdens de manifestatie.

Antoin Buiting is bestuurder van Stichting Park Bredelaar in Elst. Hij deed een oproep voor deelname van kunstenaars aan het Streekfestival op zondagmiddag 27 mei 2018. Meer informatie en contact met Antoin via http://parkbredelaar.nl.

Marga Te Lintelo besloot de bijeenkomst met lovende woorden voor alle initiatieven van afgelopen jaar en een toast op 2018.

_________________________________________________________________________________________________


_________________________________________________________________________________________________
NIEUWSBRIEF STICHTING ART OVERBETUWE

Dag allen, kunstenaars,

Art Overbetuwe blikt met een positief gevoel terug op het afgelopen jaar.

Na de inbreng in den Ommelanden sprongen er in de reeks van vele ideeën twee dingen uit: het Kunstcafé om van elkaar te leren en elkaar te ontmoeten en de Kunstroute. Daarnaast was er belangstelling voor exposeren als pop-up of in etalages.

Groot compliment maakt het bestuur aan de kunstenaars van 2 werkgroepen, die als vrijwilligers deze 2 activiteiten van de grond hebben getild.

Terugblikkend is de opstart van het Kunstcafé zeker van de grond gekomen. Grote opkomst bij de nieuwjaarsborrel en inmiddels iedere laatste vrijdag van de maand bij theater de Kik het maandelijkse Kunstcafé. Vrijdag 29 december is de aanvangstijd 20.00 uur (en dus niet 17.00 uur zoals gebruikelijk). Kunstcafé Zetten organiseert dan een oudjaarsborrel, waarvoor ook alle leden van Art Overbetuwe van harte zijn uitgenodigd. In het nieuwe jaar wordt op 19 januari 2018 het nieuwe programma met de invulling bekend gemaakt. De werkgroep Kunstcafé Overbetuwe stuurt over de oudjaars- en nieuwjaarsbijeenkomsten binnenkort meer informatie.

Trots zijn we op de Kunstroute van september 2017! Wat een bezoekers en wat een groot aantal deelnemende kunstenaars. Zeker is, dat de volgende route wordt gehouden in 2019. Immers er moet ook ruimte zijn om nieuwe werken te kunnen laten zien... en ook voor de organisatie meer lucht.

De hoek Halve Morgen op het Europaplein is op dit moment gevuld met zeer divers en verschillend werk. Geef je op bij Lianne Evers, als je ook jouw werk in een van de etalages wilt tonen. Er wordt goed verkocht.

We wensen jullie allen fijne Kerstdagen, een creatief 2018 en graag tot ziens op de oudjaarsborrel én de nieuwjaarsborrel in de Kik op 19 januari 2018!

Met vriendelijke groet,
Marga te Lintelo, Henk Knol, Martin Luikinga, Luc Corstens, Vincent Bos, Ilse Aarsman


_________________________________________________________________________________________________
KUNSTROUTE ELST 2017 - EEN TERUGBLIK

Foto-impressie Kunstroute Elst 2017


Op 23 en 24 september a.s. stonden voor de derde keer de deuren van de ateliers in Elst wagenwijd open. En niet alleen de ateliers… Nieuw dit jaar waren de 6 extra locaties in het dorp, waaronder het Gemeentehuis, Theater De Kik en Streekwinkel De Lingegaerdt. Eveneens nieuw was de expositie van 16 amateurs in de recreatieruimte van Wervershove.

In totaal was op 19 locaties werk te bekijken van kunstenaars uit de Overbetuwe. Er was een grote variatie aan technieken te zien en de kunstenaars vertelden graag meer over hun werk.

Het thema van de Kunstroute was Verbinding. Speciaal voor deze Kunstroute is een brochure van 28 pagina's samengesteld met foto's van de kunstwerken en informatie over de 19 locaties, met een plattegrond van de aantrekkelijke (fiets)route.


_________________________________________________________________________________________________
NIEUWSBRIEF STICHTING ART OVERBETUWE

Stichting ART Overbetuwe mailt regelmatig een Nieuwsbrief naar alle bij ons bekende kunstenaars en kunstliefhebbers in Overbetuwe.

Wil je de Nieuwsbrief ook ontvangen? Mail dan je gegevens en wij houden je op de hoogte._________________________________________________________________________________________________
copyright ART Overbetuwe 2017
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu