Actueel - ART Overbetuwe

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Actueel_________________________________________________________________________________________________
BEELDHOUWEN IN DE BETUWE

DAGWORKSHOP BEELDHOUWEN
GALERIE - ATELIER ILSE AARSMAN

7 juli 2018 10.00 - 16.00 uur

Deelname aan de Dagworkshop Beeldhouwen is ideaal als kennismaking met beeldhouwen. Ook voor gevorderden is het een inspirerende workshop. Bij mooi weer werken we buiten op het erf van de prachtige monumentale boerderij en wordt de heerlijke lunch geserveerd onder de fruitbomen.

Het is een echte verwen-dag! Voor koffie, thee en de lunch wordt gezorgd. Ook wordt voorzien in alle materialen en gereedschappen die nodig zijn voor het maken van een beeld. Zelf hoef je dus niets mee te brengen, behalve een gezonde dosis enthousiasme.

Prijs: € 75,= voor de hele dag, inclusief steen, gebruik van gereedschap, koffie, thee en heerlijke uitgebreide Italiaanse lunch. Aanmelden kan per mail.

Atelier Ilse Aarsman Beeldende Kunst
Wolfhoeksestraat 3a, Elst (Reeth)_________________________________________________________________________________________________
DAGWORKSHOP BEELDHOUWEN IN ELST
STEENGOED EN MEER

2 september 2018 9.30 - 16.30 uur

Els Mathijssen van 'Steengoed en meer' organiseert deze dagworkshop. In één dag maak je een beeldje van een stuk speksteen. Nooit eerder met speksteen gewerkt? Laat je verrassen! Al ervaring? Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom. Tot maximaal 2 kg is de steen gratis. Verder zijn inbegrepen: gebruik alle gereedschap en schorten, deskundige begeleiding, koffie/thee met wat lekkers. En niet te vergeten: een heerlijke, uitgebreide en gevarieerde lunch. Je wordt in de watten gelegd en gaat met een mooi beeldje als herinnering naar huis.

Datum: zondag 2 september
Tijd: 9.30-16.30 uur.
Kosten: € 60 p.p.
Locatie: in Elst (gld). De locatie is afhankelijk van het aantal deelnemers. Je krijgt daarvan tijdig bericht._________________________________________________________________________________________________
VEILING KUNSTCOLLECTIE OVERBETUWE
Vanaf 1 juni 2018

Vanaf vrijdag 1 juni 2018 start de veiling van een deel van de kunstcollectie van gemeente Overbetuwe. De gemeente wil graag zeker weten, dat alle regionale kunstenaars (of hun familie) weten dat zij hun kunstwerk terug kunnen krijgen als ze niet willen dat deze geveild wordt. Een volledig overzicht van de collectie vindt u op www.aaartnl.nl/kunstenaars/gemeente-overbetuwe.

Staat uw stuk er bij en wilt u dit graag terug? Neem dan contact op met Ilse Aarsman via i.aarsman@overbetuwe.nl of Denise Huntjens via d.huntjens@overbetuwe.nl.


_________________________________________________________________________________________________
NIEUWS VAN KUNSTCAFÉ OVERBETUWE
Mei 2018

Ongeveer 30 mensen waren bij de lezing van Rinke Nijburg in de bovenzaal van De KiK. Rinke bleek niet voor het eerst in Elst te zijn. Jo Verhoef had hem in het verleden uitgenodigd eigen werk te maken bij de beelden van kruisweg in de RK kerk. Een mooi toeval, dat de lezing op Goede Vrijdag was. Veel beelden van Rinke's werk kwamen voorbij. De interactie met het publiek was prima en na afloop kregen we veel positieve reacties. 'Inspirerend' was een woord dat het meest werd gebruikt. De vrijwillige bijdrage die we na afloop vroegen was gelukkig voor niemand een probleem. Na afloop bleven veel mensen nog lang napraten met elkaar en met Rinke en zijn vrouw.

Vrijdag 25 mei 2018
Wereldwijd de Heerlijkheid
Jan Franssen praat ons bij over de Manifestatie Wereldwijd de Heerlijkheid die van 14 tot en met 30 september 2018 plaats zal vinden op diverse locaties in Hemmen en Galerie De Sleedoorn in Zetten.
Locatie: De KiK. Inloop vanaf 19:30. Start: 20 uur. Consumpties voor eigen rekening.

Vrijdag 22 juni 2018
Excursie naar Idylles in Park Lingezegen
Anders dan anders, want deze keer niet op de laatste vrijdag van de maand maar op de voorlaatste vrijdag en niet binnen maar buiten. We gaan naar de Berg Idylle en de Water Idylle in Park Lingezegen o.l.v. Herman Verkerk van Event Architectuur.
Locatie: start bij de Berg Idylle (tussen de A325, Sillestraat en De Broekakkers, nabij Shell station langs de A325).
Tijd: verzamelen  met auto of fiets om 19.45 uur. Start 20 uur.
Prijs: vrijwillige bijdrage. Richtbedrag € 7,=.
Naborrelen: waar is op dit moment nog niet bekend. Dat laten we de volgende keer weten. Dan sturen we ook een plattegrondje mee.

Vrijdag 31 augustus 2018
Inez van de Spek  over 'Gerijpte jeugd'.
Inez voerde gesprekken met oudere (73-95) kunstenaars en kunstliefhebbers voor haar boek 'Gerijpte jeugd' dat in september uitkomt. Meer info in het volgende nieuwsbericht.

Planning toekomstige activiteiten
Wij (Jan, Frank en Els) waren afgelopen jaar druk met de organisatie van activiteiten van Kunstcafé Overbetuwe. Té druk naar onze smaak. Na de zomerstop gaan we daarom gemiddeld nog maar één keer per drie maanden een avond programmeren. Wel blijft er elke laatste vrijdag van de maand een Kunstcafé in De KiK. Wanneer iemand van jullie zelf iets in wil brengen op de avonden zonder programma: graag! Misschien wil je praten over je werk. Heb je een idee voor een kunstmarkt of een kunstwerk. Wil je gedichten voorlezen. Verzin het maar.

Kalender Kunstcafé Overbetuwe
We hebben een kalender gemaakt, waarin je niet alleen onze activiteiten, maar ook die van anderen staan vermeld. Natuurlijk alleen als we denken dat ze relevant zijn voor kunstenaars en kunstliefhebbers.

Jan Franssen, Frank Hemeltje, Els Mathijssen


_________________________________________________________________________________________________
NIEUWSBRIEF VOORJAAR 2018
Stichting Creatief Collectief Elst
 

We wensen je veel leesplezier,
Docenten en vrijwilligers
 
 
Stichting Creatief Collectief Elst
Pr. Irenestraat 49, 6661 EA Elst
Telefoon 06-19324660
 


_________________________________________________________________________________________________


_________________________________________________________________________________________________
NIEUWSBRIEF STICHTING ART OVERBETUWE

Dag allen, kunstenaars,

Art Overbetuwe blikt met een positief gevoel terug op het afgelopen jaar.

Na de inbreng in den Ommelanden sprongen er in de reeks van vele ideeën twee dingen uit: het Kunstcafé om van elkaar te leren en elkaar te ontmoeten en de Kunstroute. Daarnaast was er belangstelling voor exposeren als pop-up of in etalages.

Groot compliment maakt het bestuur aan de kunstenaars van 2 werkgroepen, die als vrijwilligers deze 2 activiteiten van de grond hebben getild.

Terugblikkend is de opstart van het Kunstcafé zeker van de grond gekomen. Grote opkomst bij de nieuwjaarsborrel en inmiddels iedere laatste vrijdag van de maand bij theater de Kik het maandelijkse Kunstcafé. Vrijdag 29 december is de aanvangstijd 20.00 uur (en dus niet 17.00 uur zoals gebruikelijk). Kunstcafé Zetten organiseert dan een oudjaarsborrel, waarvoor ook alle leden van Art Overbetuwe van harte zijn uitgenodigd. In het nieuwe jaar wordt op 19 januari 2018 het nieuwe programma met de invulling bekend gemaakt. De werkgroep Kunstcafé Overbetuwe stuurt over de oudjaars- en nieuwjaarsbijeenkomsten binnenkort meer informatie.

Trots zijn we op de Kunstroute van september 2017! Wat een bezoekers en wat een groot aantal deelnemende kunstenaars. Zeker is, dat de volgende route wordt gehouden in 2019. Immers er moet ook ruimte zijn om nieuwe werken te kunnen laten zien... en ook voor de organisatie meer lucht.

De hoek Halve Morgen op het Europaplein is op dit moment gevuld met zeer divers en verschillend werk. Geef je op bij Lianne Evers, als je ook jouw werk in een van de etalages wilt tonen. Er wordt goed verkocht.

We wensen jullie allen fijne Kerstdagen, een creatief 2018 en graag tot ziens op de oudjaarsborrel én de nieuwjaarsborrel in de Kik op 19 januari 2018!

Met vriendelijke groet,
Marga te Lintelo, Henk Knol, Martin Luikinga, Luc Corstens, Vincent Bos, Ilse Aarsman


_________________________________________________________________________________________________
KUNSTROUTE ELST 2017 - EEN TERUGBLIK

Foto-impressie Kunstroute Elst 2017


Op 23 en 24 september a.s. stonden voor de derde keer de deuren van de ateliers in Elst wagenwijd open. En niet alleen de ateliers… Nieuw dit jaar waren de 6 extra locaties in het dorp, waaronder het Gemeentehuis, Theater De Kik en Streekwinkel De Lingegaerdt. Eveneens nieuw was de expositie van 16 amateurs in de recreatieruimte van Wervershove.

In totaal was op 19 locaties werk te bekijken van kunstenaars uit de Overbetuwe. Er was een grote variatie aan technieken te zien en de kunstenaars vertelden graag meer over hun werk.

Het thema van de Kunstroute was Verbinding. Speciaal voor deze Kunstroute is een brochure van 28 pagina's samengesteld met foto's van de kunstwerken en informatie over de 19 locaties, met een plattegrond van de aantrekkelijke (fiets)route.


_________________________________________________________________________________________________
NIEUWSBRIEF STICHTING ART OVERBETUWE

Stichting ART Overbetuwe mailt regelmatig een Nieuwsbrief naar alle bij ons bekende kunstenaars en kunstliefhebbers in Overbetuwe.

Wil je de Nieuwsbrief ook ontvangen? Mail dan je gegevens en wij houden je op de hoogte._________________________________________________________________________________________________
copyright ART Overbetuwe 2017
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu