2018 - ART Overbetuwe

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

2018

Archief


_________________________________________________________________________________________________
KUNSTCAFÉ OVERBETUWE
De magie van schilderkunst

Vrijdag 30 maart 2018 - 20.00 uur
 
Kunstcafé Overbetuwe organiseert een lezing over de magie van de schilderkunst in Theater De KiK in Elst.  Inleider is kunstenaar Rinke Nijburg.

De bekende Nederlandse, in Arnhem woonachtige, kunstenaar  Rinke Nijburg is gefascineerd  door religie. Een thema dat hij verweeft met mythologie, de filosofie van het heden en de wereld van de magie. Zijn eigen werk is niet altijd even gemakkelijk te interpreteren, maar wel erg interessant om je in te verdiepen. Voor kunstenaars en kunstliefhebbers belooft het een boeiende avond te worden, waar je een andere kijk op schilderkunst kunt krijgen. Er is ruimte voor gesprek met de kunstenaar zelf en voor onderlinge discussie over het onderwerp.

Rinke Nijburg studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem, Ateliers Arnhem en aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Vanaf 2001 is hij docent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Werk van hem is opgenomen in toonaangevende museale, bedrijfs- en particuliere collecties.


Locatie: Theater de KiK, Dorpsstraat 39 Elst (achter de Hema)
Toegang: vrijwillige bijdrage na afloop


 


_________________________________________________________________________________________________
KUNSTCAFÉ OVERBETUWE IN SLIJK EWIJK
Donderdag 8 maart 2018 - 19.00 uur

Kunstwerk Strandpark Slijk-Ewijk: kennismaken met kunstenaars
Op donderdagavond 1 februari hebben Rob Voerman, Maria Roosen en Rob Sweere tijdens een informele bijeenkomst de bezoekers kennis laten maken met hun werk en oeuvre. Rob Voerman, Maria Roosen en Rob Sweere zijn de drie geselecteerde kunstenaars die met elkaar de strijd aan gaan om een kunstwerk te ontwerpen voor Strandpark Slijk-Ewijk. Op donderdag 8  maart presenteren zij hun schetsontwerpen en gaan de stembussen open voor inwoners van de gemeente Overbetuwe.

De bezoekers konden vragen stellen aan de kunstenaars. De Kunst Advies Commissie (KAC) was ook aanwezig om vragen te beantwoorden over het gehele proces. Speciaal voor dit project is de KAC uitgebreid met vertegenwoordigers uit Slijk-Ewijk en de medefinancier gebiedsontwikkelaar K3Delta. De organisatie van deze avond was in handen van het kunstcafé van Art Overbetuwe in samenwerking met gemeente Overbetuwe.

Aanmelden 8 maart
De presentaties op 8 maart beginnen rond 19.00 uur in Strandpark Watergoed. Iedereen uit de Gemeente Overbetuwe is van harte welkom! Aanmelden kan eenvoudig via: www.formdesk.nl/gemeenteoverbetuwe/kunstcafe

Foto kunstenaars - vlnr: Rob Voerman, Maria Roosen en Rob Sweere
 _________________________________________________________________________________________________
KUNSTCAFÉ OVERBETUWE IN SLIJK EWIJK

Donderdag 1 februari en 8 maart - 19.00 uur

 
Om het jaar krijgt één van de kernen van Overbetuwe een kunstwerk in de openbare ruimte. Dit jaar in de omgeving van strandpark Slijk-Ewijk. ​Drie kunstenaars ​zijn ​geselecteerd uit de ruim 50 aanmeldingen. ​Zij maken ​ieder ​een schetsontwerp voor het kunstwerk. De drie geselecteerde kunstenaars zijn: Rob Voerman, Rob Sweere en Maria Roosen.

Donderdag 1 februari: Kunstenaars ontmoeten
Op donderdag 1 februari organiseert Art Overbetuwe vanaf 19.00 uur een Kunstcafé in Watergoed Valburg. Iedereen is welkom om de kunstenaars en de kunstadviescommissie te ontmoeten. De kunstenaars vertellen u meer over hun visie en oeuvre. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.
 

Donderdag 8 maart: Presentatie schetsontwerpen
Op donderdag 8 maart presenteren de kunstenaars vanaf 19.00 uur hun schetsontwerp voor het kunstwerk bij Watergoed Valburg. U bent van harte welkom om bij deze presentaties aanwezig te zijn.
 
Stemmen
Na afloop van de presentaties van de schetsontwerpen kunt u stemmen op uw favoriete schetsontwerp. Dat kan 8 maart ter plekke tijdens de bijeenkomst of thuis via de website van de gemeente. De kunstenaar met het ontwerp dat de meeste stemmen krijgt, gaat het ontwerp uitwerken tot een definitief ontwerp. De oplevering van het kunstwerk staat voor medio 2019 gepland.

 
Aanmelden
Watergoed en de organisatoren van beide Kunstcafés stellen het op prijs wanneer u doorgeeft op welke avond(en) u aanwezig bent en met hoeveel personen. Dit i.v.m. het te plaatsen aantal stoelen, de inrichting van de zaal en de hoeveelheid koffie/thee die gezet wordt. Aanmelden doet u eenvoudig via: www.formdesk.nl/gemeenteoverbetuwe/kunstcafe
_________________________________________________________________________________________________
KUNST & CULTUURDEBAT IN ELST
Vrijdag 23 februari 2018 - 20.00 uur

In het kader van de komende gemeenteraadsverkiezing in maart 2018 organiseert de werkgroep Kunstcafe Overbetuwe een Kunst & Cultuurdebat in De KiK in Elst op vrijdagavond 23 februari. Iedere inwoner uit de Gemeente Overbetuwe is van harte welkom.

Wethouder Ron van Hoeven begint de avond met een toelichting op de huidige Kunst- & Cultuurnota, zodat iedere aanwezige helder voor ogen heeft, welk beleid er nu ligt, hoe dat tot stand is gekomen en waarom deze keuzes zijn gemaakt. Daarna wordt aan de hand van vragen en stellingen met de vertegenwoordigers van de politieke partijen en met het publiek gedebatteerd over hoe het ingezette beleid een vervolg krijgt in de nieuwe gemeenteraad.

Marga te Lintelo (voorzittter Stichting ART Overbetuwe) zit de avond voor. Debatleider is Frans van Daal van Vedecom, een Gelders communicatiebureau, gespecialiseerd in het neerzetten van onafhankelijke gespreksleiding, voorzitterschap, presentatie en interview bij debatten en discussiebijeenkomsten (Vedecom.nl).

Wanneer, waar, hoe laat?
Vrijdag 23 februari om 20 uur in De KiK in Elst (achter de Hema, vlak bij parkeerterrein Land van Tap,); inloop vanaf 19:30 uur. Fijn als u ons wilt laten weten of u komt via kunstcafeoverbetuwe@gmail.com.

Kunstcafé Overbetuwe is er voor kunstenaars en kunstliefhebbers in de Gemeente Overbetuwe en staat voor ontmoeting en inspiratie. De werkgroep Kunstcafé Overbetuwe organiseert excursies, ontmoetingen met kunstenaars, een debat als dit en meer. Op de hoogte blijven? Stuur een e-mail naar kunstcafeoverbetuwe@gmail.com en meld je aan voor de nieuwsberichten._________________________________________________________________________________________________
THEMA-AVOND CCE
JONGKIND EN HET IMPRESSIONISME

Vrijdag 26 januari 2018 - 20.00 uur

Spreker die avond is kunsthistorica Marieke van Der Heijden, verbonden aan Creatief Collectief Elst. Graag vooraf aanmelden via: info@creatiefcollectiefelst.nl.
Deze avond is er geen Kunstcafé.

Start: 20.00 uur; inloop vanaf 19:45 uur
Locatie: De Bibliotheek Elst, Europaplein 1,  6662 DD Elst

Reserveren: info@creatiefcollectiefelst.nl
Kosten: vrijwillige bijdrage bij het verlaten van de zaal.
_________________________________________________________________________________________________
KUNSTCAFÉ OVERBETUWE
Theater de KiK - Elst

Vrijdag 19 januari 2018 - 20.00 uur


NIEUWS VAN KUNSTCAFÉ OVERBETUWE
– Een Nieuwjaarsbijeenkomst in januari 2018
– Thema-avond Creatief Collectief Elst in januari 2018
– Kunstcafé's na januari


In 2017 was het Kunstcafé Overbetuwe in De KiK op de laatste vrijdag van de maand om 17 uur. In het nieuwe jaar wijken we soms van die laatste vrijdag af. En meestal zullen we om 20 uur starten. Te beginnen met de Nieuwjaarsborrel. Waarom? Dat lichten we toe tijdens de bijeenkomst. Net als onze plannen voor 2018.
Wat er nog meer aan bod komt? Een blik terug en vooruit door het bestuur van Art Overbetuwe. Informatie over een grote Kunstmanifestatie die in september 2018 in Hemmen en Zetten gaat plaatsvinden. Buitenkok Antoin Buiting nodigt kunstenaars uit voor de streekmarkt op de Grote Bredelaar in Elst en licht toe waarom hij denkt dat ze daar goed passen. We beginnen met een toast op het nieuwe jaar, aangeboden door Stichting ART Overbetuwe.

Fijn als je:
 voor 11 januari laat weten of je komt. Dat kan via kunstcaféoverbetuwe@gmail.com.
 een nieuwjaarswens (in woord en /of beeld) wilt aanleveren. We zetten deze in een powerpointpresentatie. Ook voor 11 januari en via kunstcaféoverbetuwe@gmail.com.
 het evenement op Facebook van Art Overbetuwe over de nieuwjaarsbijeenkomst wilt delen (vanaf 01 januari)
 deze nieuwsbrief doorstuurt naar kunstenaars en kunstliefhebbers in de Overbetuwe die wij nog niet kennen.
Kosten: consumpties voor eigen rekening

Iedereen hele fijne feestdagen gewenst en een heel goed nieuw jaar met veel inspiratie door ontmoeting!
Werkgroep Kunstcafé: Jan Franssen, Frank Hemeltjen, Els Mathijssen

_________________________________________________________________________________________________
NIEUWS VAN KUNSTCAFÉ OVERBETUWE

Inhoud:
– Een Oudjaarsbijeenkomst in december 2017
– Een Nieuwjaarsbijeenkomst in januari 2018
– Thema-avond Creatief Collectief Elst in januari 2018
– Kunstcafé's na januari

Vrijdag 29 december: Oudjaarsbijeenkomst
Organisatie: Kunstcafe Zetten
Start: 20 uur; inloop vanaf 19:30 uur
Locatie: De KiK, Elst
Kosten: consumpties voor eigen rekening
Afgelopen jaar is Kunstcafé Overbetuwe van start gegaan. Vanaf het begin is er overleg geweest met Patty Vaz Dias. Zij was samen met Jo Verhoef drie jaar de trekker van het Kunstcafé in Zetten. Zo veel mogelijk samenwerken en kunstenaars en kunstliefhebbers met elkaar in contact brengen was ieders doel en we hebben vanaf de start van Kunstcafé Ovebetuwe de agenda's op elkaar afgestemd. Patty vond twee kunstcafé’s in de gemeente wat veel van het goede en heeft in overleg met haar achterban besloten Kunstcafé Zetten te laten versmelten met Kunstcafé Overbetuwe. Dit gebeurt heel toepasselijk met een oudjaarsborrel op de laatste vrijdag van het jaar. Het Kunstcafé Overbetuwe dat gepland was om 17.00 uur vervalt daarmee. Daar staat tegenover dat iedere kunstenaar en kunstliefhebber uit de gemeente welkom is op de oudejaarsborrel van Kunstcafé Zetten in de KiK.

Vrijdag 19 januari 2017: Nieuwjaarsbijeenkomst
Organisatie: werkgroep Kunstcafe Overbetuwe
Start: 20 uur; inloop vanaf 19:30 uur
Locatie: De KiK, Elst
Kosten: consumpties voor eigen rekening
In 2017 was het Kunstcafé Overbetuwe in De KiK op de laatste vrijdag van de maand om 17 uur. In het nieuwe jaar wijken we soms van die laatste vrijdag af. En meestal zullen we om 20 uur starten. Te beginnen met de Nieuwjaarsborrel. Waarom? Dat lichten we toe tijdens de bijeenkomst. Net als onze plannen voor 2018.
Wat er nog meer aan bod komt? Een blik terug en vooruit door het bestuur van Art Overbetuwe. Informatie over een grote Kunstmanifestatie die in september 2018 in Hemmen en Zetten gaat plaatsvinden. Buitenkok Antoin Buiting nodigt kunstenaars uit voor de streekmarkt op de Grote Bredelaar in Elst en licht toe waarom hij denkt dat ze daar goed passen. We beginnen met een toast op het nieuwe jaar, aangeboden door Stichting ART Overbetuwe.
Fijn als je:
 voor 11 januari laat weten of je komt. Dat kan via kunstcaféoverbetuwe@gmail.com.
 een nieuwjaarswens (in woord en /of beeld) wilt aanleveren. We zetten deze in een powerpointpresentatie. Ook voor 11 januari en via kunstcaféoverbetuwe@gmail.com.
 het evenement op Facebook van Art Overbetuwe over de nieuwjaarsbijeenkomst wilt delen (vanaf 01 januari)
 deze nieuwsbrief doorstuurt naar kunstenaars en kunstliefhebbers in de Overbetuwe die wij nog niet kennen.

Vrijdag 26 januari: Géén Kunstcafé Overbetuwe. Wél een thema-avond over Jongkind en het Impressionisme.
Organisatie: Creatief Collectief Elst
Start: 20 uur; inloop vanaf 19:45 uur
Locatie: De Bibliotheek van Elst.
Kosten: Vrijwillige bijdrage bij het verlaten van de zaal.
Spreker die avond is kunsthistorica Marieke van Der Heijden, verbonden aan Creatief Collectief Elst. Graag vooraf aanmelden via: info@creatiefcollectiefelst.nl. Kunstcafé's vanaf januari Begin februari krijg je bericht via de mail over de volgende data en onderwerpen.

Iedereen hele fijne feestdagen gewenst en een heel goed nieuw jaar met veel inspiratie door ontmoeting!
Werkgroep Kunstcafé: Jan Franssen, Frank Hemeltjen, Els Mathijssen_________________________________________________________________________________________________
copyright ART Overbetuwe 2017
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu